U Skupštini Srbije nastavljena rasprava o bezbednosnoj situaciji u zemlji

0
48

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji u Srbiji posle dva masovna ubistva, a prethodno su postavljali pitanja.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov upitao je na današnjoj sednici Skupštine Srbije da li Tužilaštvo za visokoorganizovani kriminal i bez prijava vodi računa šta se dešava na društvenim mrežama i da li reaguje kada se upućuju pretnje i uvrede sa različitih naloga. “Opozicija i mediji koji su im naklonjeni kada podignu atmosferu u društvu uslede pretnje, uvrede, pozivanje na obračun na ulicama”, rekao je Jovanov.

Poslanica liste “Ujedinjeni” Marija Lukić postavila je pitanje ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću zašto još uvek nije postavljen direktor policije, kao i Ministarstvu pravde koliko lica trenutno prolazi kroz krivični ili prekršajni postupak ili su osuđivani, a da imaju dozvolu za oružje. Takođe, Lukić je upitala dokle se stiglo sa Strategijom za suzbijanje nasilja nad ženama i u porodici. Poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević upitao je zašto ministri nisu prisustvovali sahranama stradale dece u tragedijama u Beogradu i Mladenovcu i kako je dodao, gde se izgubio pijetet i potreba da se podeli bol sa ljudima koji su unesrećeni.

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je danas u Skupštini Srbije da je očekivala da će sednica početi izvinjenjem doktorki Milici Pejović Milovančević, čiju je stručnost tokom rasprave prošle nedelje doveo u pitanje Miroslav Aleksić iz Narodne stranke. Premijerka je rekla da se doktorka Pejović Milovančević, v.d. direktora Instituta za mentalno zdravlje, od kada se dogodio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar, nalazi na “prvoj liniji fronta”. Sem toga, dodala je Brnabić, ona je i potpredsednica Radne grupe za zaštitu mentalnog zdravlja mladih, koju je nedavno osnovala Vlada Srbije.

Ona je dodala i da u dosadašnjoj raspravi nije čula nijedan predlog mera koji bi doprineo da se prevaziđu posledice tragičnih događaja, osim onih , kako je navela, da Aleksandar Vučić podnese ostavku. „Kažete predlagali ste mere na protestima: smena Gašića, Vulina, gašenje medija koji vam se ne sviđaju, smena REM-a, koja nema nikakve veze sa nama. To je nešto što je na vama, izvolite inicirajte smenu. Ali evo da pitam kako bi to sprečilo ovakvu tragediju u budućnosti? Takvi zahtevi nemaju veze sa tragedijom koja se desila, imaju veze da politikom”, rekla je Brnabić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here