Mirović obišao radove na rekonstrukciji centralne ulice u Apatinu

0
105

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Apatinu radove na kompletnoj rekonstrukciji Ulice srpskih vladara, u dužini od gotovo 600 metara, koje sa ukupno 179,9 miliona dinara finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Ulica srpskih vladara je centralna ulica u kojoj se nalaze najznačajniji objekti u Apatinu, a Kulturno-istorijska celina „Centar Apatina“ je zaštićena zona. Predviđeno je i uređenje parkinga sa više od 90 mesta i kolskih prilaza, postavljanje biciklarnika sa 25 mesta, rekonstrukcija trotoara, izgradnja sekundarnih vodova atmosferske kanalizacije, postavljanje nove ulične rasvete, kao i uređenje zelenih površina. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da je plan da radovi budu završeni do početka jula, čime će Apatin biti uređen na bolji i kvalitetniji način, što će značiti ljudima koji u njemu žive, kao i onima koji ga posećuju.

Obilasku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here