Govornici na sutrašnjem protestu – Ceca Bojković, Zoran Kesić, Ivan Ivanović i mnogi drugi

0
105

Na protestu “Srbija protiv nasilja” će se sutra građanima obratiti voditelji i satiričari Zoran Kesić i Ivan Ivanović, glumci Svetlana Bojković i Dragan Bjelogrlić, rudar iz Žagubice, kao i sin Stanike Gligorijević, koja je stradala u nesreći na naplatnoj rampi u Doljevcu, navodi list Danas.

Kesić je potvrdio da će govoriti na protestu, jer želi da glasno kaže šta mu smeta, kao i da se konsultuje sa komšijama i sugrađanima kako da se popravi društvo, tako da deca požele da ostanu u Srbiji. Ivanović je ocenio da je situacija više nego kritična, a zahtevi građana opravdani. Došlo je vreme da svi koji se bavimo javnim poslom budemo uz narod, rekao je Ivanović.

Protest “Srbija protiv nasilja” počeće u 18 časova, mesec dana posle ubistva osam devojčica, jednog dečaka i čuvara u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, zbog čega se građani pozivaju da ponesu cvet, kako bi odali počast žrtvama, ali i da spreme poruke za šefa države Aleksandra Vučića.

Protest počinje na platou ispred parlamenta, a ruta skupa je: Narodna skupština – Bulevar kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta – Beogradska ulica do Slavije – Ulica kralja Milana, posle čega se pravi prsten oko zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here