Protest ,,RTV je naš’’

0
23

Protest “RTV je naš” održan je juče popodne kod zgrade Radio-televizije Vojvodine u Maksima Gorkog. Na skup su pozivali članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, ali i narodni poslanik Aleksandar Olenik. Više desetina građana okupilo se danas na protestu ispred zgrade Radiotelevizije Vojvodine (RTV) u Novom Sadu, sa zahtevom da RTV postane objektivna, da vesti budu tačne i precizne, dok je Granski sindikat kulture, umetnosti i medija “Nezavisnost” zatražio hitno imenovanje direktora pokrajinskog javnog servisa.

Organizator skupa poslanik Aleksandar Olenik rekao je da građani Vojvodine, pogotovo Novog Sada, imaju pravo da ono što plate bude kvalitetno. Program RTV treba da bude objektivniji u smislu izveštavanja o protestima u Beogradu i ovde, u Zrenjaninu i drugim mestima. Da bude lišen verbalnog i političkog nasilja koje Srpska napredna stranka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić šalju kroz program, čime se nasilje se širi po celoj zemlji, izjavio je Olenik.

Predsednik “Nezavisnosti” Darko Šper zatražio je hitno imenovanje generalnog direktora RTV.

Prošlo je dva meseca od završetka javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora RTV-a, ali Upravni odbor i dalje ne donosi oduku o tome da li će neko od prijavljenih kandidata naslediti Miodraga Koprivicu kojem je mandat istekao – još jula 2021. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here