Počela izgradnja Nacionalnog odbojkaškog trenažnog centra

0
47

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, tokom polaganja kamena temeljca za izgradnju Nacionalnog odbojkaškog trenažnog centra, da je naša zemlja postala svetska sila u odbojci, te da su naši odbojkaši i odbojkašice od 2017. godine osvojili ukupno 34 medalje.

Brnabić je prilikom obilaska radova, zajedno sa ministrom sporta Zoranom Gajićem i ministrom za javna ulaganja Markom Blagojevićem, objasnila da je reč o 13 zlatnih, 12 srebrnih i sedam bronzanih medalja, i konstatovala da je odbojka jedan od najtrofejnijih sportova u Srbiji. Preduslov za kontinuitet tih vrhunskih rezultata jeste da naši sportisti, kada ovaj centar bude završen u maju 2025. godine, dobiju uslove dostojne svetskih prvaka, njihovog rada i talenta kako bi i buduće generacije mogle da budu tako uspešne, navela je premijerka.

Brnabić je naglasila i koliko se ulaže u školski sport, tim povodom je rekla sledeće:

Nacionalni trenažni odbojkaški centar imaće površinu od 20,3 hiljade kvadrata, a vrednost projekta je 22,4 miliona evra. Rok za završetak radova je nešto manje od dve godine. Centar će imati tri sale za trening, dve sale za odbojku na pesku, smeštajne kapacitete za sportiste, prateće sportske objekte i pripadajući poslovni prostor, odnosno medicinski centar, teretanu, ordinaciju za sport i dve garaže.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here