Deo radnika „Kolubare“ traži ostavku ministarke Đedović

0
46

Predstavnici radnika rudarskog basena „Kolubara“, predvođeni radnim telom „Jedinstvo-Kolubara“, protestovali su danas ispred Ministartva rudarstva i energetike, sa zahtevom da ministarka Dubravka Đedović podnese ostavku ili da je Vlada Srbije smeni i da se zaustavi transformacija Elektroprivrede Srbije (EPS) u akcionarsko društvo.

Inicijator osnivanja radnog tela „Jedinstvo- Kolubara“, radnik na bageru Goran Perišić, rekao je na protestu da je urađena „nakaradna transformacija EPS-a koja je prvi korak u privatizaciji tog preduzeća“.

„Zato tražimo hitnu ostavku ili smenu ministarke Đedović sa mesta ministra i predstavnika skupštine Akcionarskog društva EPS-a jer ne radi u interesu države Srbije i njenog energetskog sistema.

On je rekao da „tri meseca upozoravaju na opasnost od privatizacije EPS-a, kao i da se potvrdilo da su u pravu kada se na Nadzornom odboru (NO) našao predlog osnivanja zajedničke kompanije EPS-a sa mađarskom MVM grupom, uz izdvajanje 11 hidroenergetskih objekata iz EPS-a“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here