Nikola Jokić i Denver Nagetsi šampioni NBA lige – Srbin dobio MVP priznanje

0
65

Nikola Jokić, najbolji srpski košarkaš, osvojio je sa Denverom šampionski prsten NBA lige pobedom nad Majamijem u petoj utakmici finalne serije na domaćem terenu rezultatom 94:88 (22:24, 22:27, 26:20, 24:18). Ovo je prvi trofej u istoriji Nagetsa, a do njega je ekipu odveo veličanstveni Jokić dabl-dabl učinkom.

 Nije počela dobro peta utakmica, loše su je otvorile obe ekipe. Na jednoj strani Majami je imao samo dva ubačena šuta iz 14 pokušaja, dok su Nagesti vrlo brzo stigli do četiri izgubljene lopte. Jedinu trojku za Denver u prvoj deonici pogodio je Jokić koji je do kraja upisao 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije. Zbog svog maestralnog učinka zasluženo je poneo i MVP priznanje. Srpski as bio je najefikasniji igrač ne samo svog tima već i na utakmici. Na poluvremenu Majami je vodio 51:44, a Denver je delovao kao ekipa bez rešenja, ali konačno, probudio se u trećoj deonici heroj Denvera, Nikola Jokić koji je ekipi vratio samopouzdanje i ritam.

Pored toga što je postao tek peti srpski košarkaš koji je osvojio NBA titulu, Nikola Jokić je u finalnoj seriji protiv Majamija oborio i rekord po broju postignutih poena – ukupno 151. Centar Denvera je u prva tri susreta upisao tačno 100 poena (27+41+32), u utakmici broj četiri u Majamiju dodao je 23, a u poslednjoj odlučujuće serije još 28. Reprezentativac Srbije je u dve od pet utakmica imao tripl dabl, a do priznanja za najboljeg igrača finalne serije došao je sa prosečnim učinkom od 30,2 poena, uz 14 skokova i 7,2 asistencije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here