Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o predlogu za formiranju anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Srbiji.

Pre početka rasprave o anketnom odboru koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Srbiji poslanici su postavljali pitanja izvršnoj vlasti, a iskoristili su priliku i da čestitaju Novaku Đokoviću i Nikoli Jokiću na postignutim rezultatima. Poslanici Skupštine Srbije postavljali su najviše pitanja o propagandnom spotu kojim se glumci targetiraju kao neprijatelji države.

Poslanik Zeleno levog kluba Robert Kozma pitao je ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašić i ministarku kulture Maju Gojković šta će učiniti da se zaustave pretnje glumcima i širenje mržnje koje dolazi od najviših državnih funkcionera među kojima je potpredsednica skupštine Sandra Božić. „Sandra Božić je u starom radikalskom maniru dala sebi za pravo da napada Milana Marića i određuje ko je Srbin, a ko izdajnik. Usledile su pretnje deci glumice Tamare Dragičević, na mrežama se šire snimci koji targetiraju više od 40 glumaca jer su se drznuli da podrže proteste ‘Srbija protiv nasilja'“, rekao je Kozma. Kozma je naveo da je upravo širenje mržnje izvelo građane na ulice, da građani traže smenu REM-a, rukovodstva RTS-a, ukidanje frekvencija Pinku i Hepiju i ponovio ostale zahteve protesta.

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić navela je da se danima vrti film kojim se targetiraju glumci i to samo nekoliko dana nakon pretnji Tamari Dragićević i njenoj deci. Tepić je navela da taj film podseća na onaj iz „Pinkove kuhinje“ nakon kojeg je ubijen Oliver Ivanović. „A predsednik države ide na televiziju Hepi da im daje legitimitet, a da odgovara glumcima da moraju da budu spremni da prime politički odgovor“, rekla je Tepić i ocenila da je Aleksandar Vučić sinoć nastavio da preti glumcima, a istovremeno „oslobodio“ direktorku OŠ Vladislav Ribnijar rekavši da je „to jedna brižna žena“. Ona je dodala da je prosvetna inspekcija naložila da direktorka bude smenjena, ali da ona još nije „razrešena jer je trebalo da navodno dočeka Vučića“.

Poslanik „Moramo Zajedno“ Aleksandar Jovanović Ćuta pitao je ministarku zdravlja može li da bude formirana nezavisna lekarska komisija da proveri da li je tačan navod poslanice Srpske napredne stranke Nataše Jovanović da je „njen prijatelj“ Aleksandar Vučić sklon manično depresivnim stanjima i epizodama.

Posle pitanja, nastavljena je rasprava o osnivanju anketnog odbora koji bi trebalo da utvrdi činjenice o ubistvima u školi „Vladislav Ribnikar“ i okolini Mladenovca.