Vučič – Ni reč o sastanku s Kvintom

0
34

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije Evropske unije u Srbiji poručio da neće reći “nijednu jedinu reč” o tom susretu.

Predsednik Vučić je u sredu ujutro održao sastanak sa ambasadorima zemalja Kvinte: Sedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom delegacije Evropske unije. Posle razgovora s predstavnicima velike petorke on se oglasio na Instagramu s porukom da o sastanku neće reći nijednu jedinu reč, a izostalo je i uobičajeno saopštenje iz predsedništva. „Doneo sam odluku da ne kažem ni jednu, jedinu reč, o sastanku sa predstavnicima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU u Srbiji. Smatram da je to bolje za sve“, napisao je Vučić na Instagramu. Tema sastanka bila je situacija na severu Kosova,  a prisustvovao mu je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Predstavnici Kvinte su u utorak razgovarali i sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o načinima izlaska iz krize nastale nakon što su gradonačelnici u četiri srpske opštine na severu Kosova ušli u opštinske zgrade, uz asistenciju Kfora i kosovske policije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here