Pripadnici MUP-a tokom noći evakuisali 75 osoba iz poplavljenih područja

0
37

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Sektora za vanredne situacije, nakon obilnih padavina tokom noći, evakuisali 75 osoba iz poplavljenih područja u različitim delovima zemlje, a trenutno je na snazi vanredna situacija u 37 opština.

Na području Sokobanje evakuisano je ukupno 25 osoba iz mesta Jabukar i Čair, dok je u naselju Palilula u Kragujevcu evakuisano 14 osoba, od čega je jedno dete. U selu Trnava kod Jagodine evakuisane su 22 osobe, dve osobe su izvučene iz poplavljenog automobila u Velikoj Vrbnici kod Kruševca, a četiri osobe su evakuisane iz mesta Vrdula i Bapsko polje kod Kraljeva. Takođe, u selu Tulare kod Prokuplja evakusiane su tri osobe, a u mestima Viča, Kučići i Mršnici kod Čačka još pet osoba.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a su, osim evakuacije, angažovani i na crpljenju vode u svim navedenim mestima.

Od 26. maja, kad su počele obilnije padavine na teritoriji Srbije, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na 603 intervencije sa ukupno 1.300 vatrogasaca-spasilaca, 642 vozila i 632 pumpe, dok je 55 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi angažovano sa 17 vozila i 22 čamca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here