U Radničkom domu u Novom Sadu održana je tribina „Srbija pod ’bratskom’ agresijom“, a o ovoj temi govorili su Vesna Mališić, Dejan Ilić, Jelica Minić, Miodrag Kapor i Boris Varga.

Četvrta tribina sa temom Srbija pod „bratskom“ agresijom, u organizaciji pokreta Novi optimizam održana je u Novom Sadu. Osnivač pokreta Branislav Grubački Guta i Olivera Radovanović iz Zelene mreže Vojvodine pozdravili su prisutne.

Vesna Mališić, zamenica glavnog urednika NIN-a govorila je o izveštavanju srpskih medija o ratu u Ukrajini. Saradnik Peščanika Dejan Ilić analizirao je odnos Srbije i Rusije i pokušao da odgovori na pitanje zbog čega u ovom sukobu stanovništvo Srbije većinski podržava Rusiju. O odnosu Evropske Unije prema Srbiji koja još uvek nije uvela sankcije Rusiji govorila je Jelica Minić iz Evropskog pokreta u Srbiji. Stručnjak za energetiku Miodrag Kapor, osvrnuo se na energetsku zavisnosti Srbije od Rusije, uzroke takvog stanja i moguće posledice. Novinar i politikolog Boris Varga ukazao je na pogrešne izbore Srbije u odnosima sa Rusijom.

Razgovor u Novom Sadu moderirala je novinarka Marina Fratucan, a Udruženje građana „Čini dobro“ prikupljalo je donacije za pomoć izbeglicama iz Ukrajine.