Ministar Krkobabić posetio Rekovac: „Sve najbitnije i najhitnije je već odrađeno“

0
24

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je Rekovac, a tema sastanka bili su problemi sa kojima se meštani Rekovca suočavaju i šteta nastala nakon obilnih padavina u prethodnom periodu sa najrealnijim i najhitnijim predlozima za sanaciju.

„Država, lokalna samouprava i ljudi u mesnim zajednicama ovde u Rekovcu su u istom stroju na prvoj liniji odbrane. Sve najbitnije i najhitnije je već odrađeno. Postignuta je saglasnost da državna pomoć treba da bude urgentna i adekvatna nastaloj šteti.“ izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, posle sastanka sa čelnim ljudima i meštanima najugroženijih sela opštine Rekovac.

Ministru Krkobabiću na pomoći i podršci zahvalio je predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević.

Ministar Krkobabić je sa svojim saradnicima obišao poplavno područje i najviše pogođeno selo Ursule.

Usled planinskih bujičnih potoka pretrpljena je ogromna šteta u opštini Rekovac, kako na poljoprivrednim usevima, stambenim objektima, tako i na putnoj infrastrukturi. U sektoru privrede registrovana je šteta u jednom preduzeću, u sektoru poljoprivrede ukupna površina kultura pogođenih poplavama procenjena je na oko 200 hektara i očekuje se pad roda useva za 50 procenata. U sektoru javne namene poplavljena je zgrada Osnovne škole „Svetozar Marković“ u selu Ursule. U oblasti infrastrukture opštinski putevi oštećeni su u ukupnoj dužini od 42 kilometara, a asfaltirani opštinski putevi u dužini od 2,1 kilometar. Oštećeno je i 13,5 kilometara vodotokova reka, kao i mostovi u Dragovu i Beočiću. U sektoru stanovanja evidentirano je ukupno 67 poplavljenih domaćinstava. Dosadašnja procena štete najugroženijih sela iznosi ukupno 80 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here