Mirović prisustvovao otvaranju 6. Ravno Selo film festivala u novom Domu kulture

0
59

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je novi Dom kulture u Ravnom Selu, u opštini Vrbas, čiju izgradnju je finansirala Pokrajinska vlada, sa više od 237 miliona dinara. Nakon obilaska, Mirović je prisustvovao otvaranju 6. Ravno Selo film festivala – međunarodnog festivala posvećenog prvom i drugom autorskom filmu, koji se održava do 25. juna u tom mestu.

Reč je o novoizgrađenom objektu, ukupne površine 1.050 kvadratnih metara, na mestu nekadašnjeg Doma, koji je izgoreo u požaru 2016. godine. Novi Dom kulture odgovaraće potrebama amaterske pozorišne produkcije, kao i organizacije gostovanja profesionalnih pozorišta, prikazivanja filmskih projekcija, održavanja pozorišnih i filmskih festivala i drugih manifestacija. Objekat je podeljen u četiri programske celine: scensko-gledališni prostor, koji obuhvata pozornicu sa gledalištem kapaciteta 223 sedišta, kabine za režiju svetla, zvuka i projekciju filmova, kao i magacin dekora, kostima i rekvizite, pomoćni prostori gledališta, prostori za zaposlene i izvođače i tehnički prostori.

Ovogodišnji Festival je orijentisan ka mladima. Prvi put će u okviru festivala biti organizovana radionica animiranog filma za učenike osnovnih škola, kao i panel „Filmski festivali – platforma za susrete i saradnju filmskih stvaralaca i publike“, koji će okupiti predstavnike najznačajnijih filmskih festivala u zemlji. Glumac i osnivač festivala Lazar Ristovski rekao je nešto više o izgradnji doma kulture.

Šesti po redu Ravno Selo film festival, otvoren je koncertom filmske muzike, na kom glumce i pevače prati Zrenjaninska filharmonija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here