Raspisan konkurs za smeštaj u studentskim domovima

0
20

Ministarstvo prosvete raspisuje konkurs za prijem studenata visokoškolskih ustanova u ustanove za smeštaj i ishranu studenata za školsku 2023/24. godinu. Kapaciteti smeštaja Studentskih domova u Novom Sadu su 2653 mesta, u Zrenjaninu 208 i 143 mesta u Somboru.

Brucoši će moći da konkurišu od 1. do 15. septembra, a studenti svih ostalih godina od 15. septembra do 31. oktobra. Studentima su na raspolaganju 3.004 mesta. U osam domova u Novom Sadu 2.653, 208 u Zrenjaninu i 143 mesta u Somboru. Do 10 odsto od raspisanog broja, namenski je opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

Pravo na smeštaj u domovima imaju studenti koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike, kao i studenti koji imaju državljanstvo države u regionu, koji ispunjavaju uslove konkursa. Studenti iz osetljivih društvenih grupa ostvaruju pravo na smeštaj pod uslovima iz stava 1. ove tačke, i primenom blažih kriterijuma.

Svi detalji o uslovima konkursa, do kada traje, i koja dokumentacija je potrebna za prijavu objavljeni su na Instagram nalogu i sajtu Studentskog centra Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here