U septembru dodatnih milijardu dinara za podsticaje privredi u Vojvodini

0
60

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu nove opreme u ukupnoj vrednosti od 321,6 miliona dinara, a podsticaje su dobila 44 privredna društva sa teritorije Vojvodine.

Sredstva se privrednim društvima, preko konkursa Razvojne agencije Vojvodine, dodeljuju iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da će već u septembru biti realizovan novi konkurs.

Od 44 privredna društva, koja su dobila podsticaje za nabavku nove opreme, 38 je dobilo sredstva po kriterijumima iz ranijih godina. Ove godine prvi put su odobrena sredstva za nabavku opreme za privredna društava koja su potencijalni ili postojeći lokalni dobavljači multinacionalnih kompanija, čijom se kupovinom značajno povećava međunarodna konkurentnost privrednog društva i mogućnost uključivanja u međunarodne lance dobavljača i koja je neophodna za uspostavljanje novog ili proširivanje postojećeg komercijalnog angažmana sa multinacionalnom kompanijom. Podržano je šest privrednih društava, sa ukupno 56,1 milion dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here