Ministar Vučević prisustvovao gađanjima iz PASARSA- a na „Pasuljanskim livadama“

0
32

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas gađanjima iz protivavionskih samohodnih artiljerijsko-raketnih sistema PASARS na Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“, u okviru redovne obuke pripadnika Vojske.

Ministra Vučevića dočekali su na Pasuljanskim livadama pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Milan Popović i načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević koji su o dasadašnjoj obuci u korišćenju ovih protivavionskih sistema na „Pasuljanskim livadama“ informisali ministra.

Nakon što se uverio u preciznost i obučenost posada, ministar Vučević razgovarao je sa pripadnicima Vojske i Vojnotehničkog instituta i čestitao im na uspešno pogođenim svim ciljevima u vazdušnom prostoru i na zemlji. Dosadašnja modernizacija protivavionskog samohodnog artiljerijsko-raketnog sistema PASARS pokazala se veoma uspešnom, istakao je ministar odbrane i dodao da će se i dalje nastaviti sa razvojem ovog složenog borbenog sistema koji efikasno može da se suprotstavi odbrani od nove generacije oružja poput dronova i bespilotnih letelica.

Tokom današnje aktivnosti prikazano je bojevo gađanje ciljeva na zemlji iz PASARS-a upotrebom trenutno obeležavajućih granata, kao i ciljeva u vazdušnom prostoru raketnim sistemom strela 2-M i tempirnom municijom za top 40 mm.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here