Torbica – Sankcije Vulinu uvedene zbog njegove ljubavi prema Srbiji

0
27

Poslanik Pokreta socijalista Bojan Torbica rekao je danas da razlog za uvođenje sankcija direktoru BIA Aleksandru Vulinu, nije povezanost sa kriminalnim grupama. Kako je rekao Torbica, razlog za sankcije nije ni ljubav prema Rusiji, „nego ljubav prema Srbiji i beskompromisno širenje ideje o srpskom svetu“.

Torbica je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je Vulin godinama bio na meti zapadnih medija, jer je predočavao istinu javnosti i borio se za nacionalne interese Srbije.

Prema Torbičinim rečima, američka administracija nije još predočila dokaze o povezanosti Vulina sa kriminalnim klanovima. „Jedina saradnja koju je Aleksandar Vulin imao sa ljudima koji su odgovorni za zločine je kada je bio ministar odbrane, kada je prisustvovao sastancima sa oficirima NATO, kada je morao kao ministar odbrane da bude sa ljudima, sa Alijansom koja je odgovorna ne samo za ubistvo hiljade građana Savezne Republike Jugoslavije, već miliona građana sveta“, naglasio je Torbica.

Torbica je naveo da ne očekuje da će Vulinu ukinuti sankcije, „niti će on menjati svoje delovanje“. „Aleksandru Vulinu će, ako treba da se nađe na crnoj listi sa Putinom, Dodikom i mnogim drugim svetskim patriotama, biti draže da ostane na toj listi, nego da se nađe na listi podobnih na kojoj su Viola fon Kramon, Džozef Bajden ili ambasador (SAD Kristofer) Hil“, zaključio je Torbica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here