Olujno nevreme protutnjalo Srbijom: Pripadnici MUP-a imali 201 intervenciju

0
48

Tokom prethodne noći nevreme praćeno jakim vetrom i kišom zahvatilo je teritoriju Republike Srbije usled čega su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a imali 201 intervenciju u kojima je bilo angažovano 505 vatrogasaca-spasilaca sa 203 vozila i tom prilikom evakuisali i spasili 40 osoba.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su u gašenju 20 požara izazvanih udarom groma, dok su u ostalim događajima uklanjali oborena stabla, kao i limene krovove sa puta. Na teritoriji grada Beograda, zbog posledica vremenske nepogode, Vatrogasno-spasilačka brigada Beograd je intervenisala 34 puta sa 105 vatrogasaca i 35 vozila, od čega pet požara, devet tehničkih intervencija usled palih krovnih konstrukcija i 20 intervencija zbog palog drveća. Angažovanje pripadnika Sektora iz navedenih razloga bilo je i na teritoriji Šapca, Loznice, Bogatića, Кoceljeve, Vladimiraca, Bačke Palanke, Bača, Beočina, Sremskih Кarlovaca i Novog Sada, Кragujevca, Paraćina,Ćuprije, Despotovca, Rekovca, Jagodine, Кraljeva, Valjeva, Ljiga, Lajkovca i Uba, Кruševca, Niša, kao i u delovima Sremskog, Moravičkog, Zaječarskog i Jablaničkog upravnog okruga. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i danas su na terenu kako bi pomogli građanima u otklanjanju posledica nevremena. Vatrogasno spasilačka jedinica je na više lokacija nastavila da uklanja pala stabla sa kolovoza i automobila.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije od sinoć su evakuisali i spasili ukupno 18 osoba na teritoriji cele Srbije, rekao je za RTS načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Miloš Milenković. U Beogradu, kaže, nije bilo potrebe za evakuacijom, ali su imali 34 intervencije.

Građanima se savetuje da budu oprezni, ukoliko su na otvorenom prostoru da nađu zaklon i udalje se od drveća, dalekovoda i sličnih konstrukcija koje mogu uroziti život.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here