U Beogradu je, nakon masovnih ubistava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i Mladenovcu, održan 13. protest „Srbija protiv nasilja“. Okupljanje je počelo nešto posle 20 časova na platou ispred Narodne skupštine, i odatle se uputili do zgrade Republičkog javnog tužilaštva.

 Kako je i najavljeno, građani su nakon okupljanja ispred zgrade Skupštine Srbije krenuli u šetnju Ulicom Kneza Miloša, do Nemanjine i zgrade Tužilaštva, kako bi izrazili nezadovoljstvo njegovim radom. Među zahtevima protesta koji su istaknuti nakon njegovog prvog održavanja u maju, posle dva masovna ubistva u Beogradu i okolini Mladenovca u kojima je stradalo 20 osoba, su smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina. Na platou ispred Tužilaštva, okupljenima su se obratili pravnica Sofija Mandić, Zlatko Kokanović iz Gornjih Nedeljica iz doline Jadra i student Fakulteta političkih nauka u Beogradu Vuk Aleksić.

Zlatko Kokanović iz Gornjih Nedeljica iz doline Jadra, govorio je o Zakonu o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji, koji je izglasan u sredu, a Vučić je potpisao, kako je rekao, brže-bolje, u četvrtak.

Novo okupljanje je zakazano je za sledeću subotu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here