U Zrenjaninu obeležena Svetska nedelja dojenja

0
37

Svetska nedelja dojenja predstavlja globalnu inicijativu čiji je cilj da se podigne svest javnosti o značaju dojenja za zdravlje majke i bebe. Tim povodom u Gradskoj bašti u Zrenjaninu organizovano je druženje kako bi se ukazalo na značaj dojenja, ali i kako bi se pružila podrška budućim majkama da svom detetu daju ono što je najzdravije – majčino mleko

 U organizaciji DZ Boško Vrebalov, a u okviru Svetske nedelje dojenja’’, u Gradskoj bašti u Zrenjaninu, služba Polivalentne patronaže i služba za zdravstvenu zaštitu dece organizovale su skup koji je imao za cilj da pruži podršku budućim majkama i objasni kako da prevaziđu izazove koji mogu ometati dojenje.

Analiza Instituta dr Milan Jovanović Batut pokazuje da se na ukupan broj rođene dece u 2022. godini 33,3 procenta dece u porodilištu isključivo hrani majčinim mlekom.

Svaka trudnica ili dojilja koja želi savet može da pozove telefonsko savetovalište ,,Deca Srbije’’ na broj telefona 023/ 511 503 od 7 do 20h ili da pohađa Školicu za buduće roditelje kako bi stopa isključivo dojene dece u narednom periodu išla samo uzlaznom putanjom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here