Uspešna saradnja Srbije i Republike Srpske u oblasti odbrane i unutrašnjih poslova

0
28

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao je danas u Banjaluci sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom o saradnji u oblasti odbrane i unutrašnjih poslova, pri čemu je konstatovano da se ona uspešno odvija u zajedničkom interesu.

 Takođe, razmatrana je i saradnja u oblasti obrazovanja, s obzirom na to da se na osnovu ugovora o školovanju zaključenog sa MUP Republike Srpske, na Univerzitetu odbrane u Beogradu školuju i kadeti Policijske akademije Republike Srpske. Vučević i Karan su razgovarali i o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane –Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao je i sa ministrom privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojinom Mitrovićem o saradnji u oblastima od zajedničkog interesa, a akcenat je stavljen na učvršćivanje saradnje u domenu namenske industrije.

Sagovornici su ocenili da je saradnja veoma dobra, ali da ima prostora za njeno unapređenje i dalju realizaciju zajedničkih projekata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here