Iz Narodne stranke istupila 264 člana, Aleksić formirao “Narodni pokret Srbije”

0
63

Miroslav Aleksić je na Oplencu kod Topole, zajedno sa predstavnicima 106 stranačkih odbora istupio iz Narodne stranke i osnovao novu organizaciju “Narodni pokret Srbije”, kako se zvala prva stranka koju je osnovao. On je prethodno dao ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci, uključujući mesto šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije.

Miroslav Aleksić dao je ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci, kao i na mesto šefa poslaničke grupe te stranke u Skupštini. Najavio je da će formirati zajedno sa kolegama poslanicima koji takođe istupaju iz Narodne stranke novu odborničku grupu. Najavio je osnivanje nove političke organizacije čiji je radni naziv za sada Narodni pokret Srbije.

Narodna stranka (NS) saopštila je, nakon izlaska poslanika Miroslava Aleksića i delegata 106 odbora iz stranke, da  su NS napustila 264 člana stranke, među kojima i nekolicina bivših funkcionera. U saopštenju se navodi da svi postojeći odbori Narodne stranke širom Srbije, njih 67, nastavljaju da funkcionišu i pripremaju svoje lokalne skupštine, koje je Izvršni odbor stranke zakazao za septembar i prvu polovinu oktobra. Ocenjuje se da je grupa okupljena oko Miroslava Aleksića i Borislava Novakovića”odlučila da odustane od fer i demokratske utakmice u okviru stranke, u kojoj bi svi članovi imali pravo glasa”. „Ovaj beg od demokratskog izjašnjavanja je znak slabosti i nepoštovanja institucija i temeljnih vrednosti na kojima je osnovana Narodna stranka”, kaže se u saopštenju. Dodaje se da „pokušaj cepanja Narodne stranke” predstavlja korak unazad za ideju iskrenog zajedništva svih političkih snaga koje su spremne da se bore protiv, kako se navodi, korumpiranog režima za promene u državi. „Apsurdno je apelovati na opoziciono jedinstvo, a u isto vreme sprovoditi raskol u sopstvenoj stranci”, stoji u saopštenju Narodne stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here