Razmena iskustava u oblasti traganja i spasavanja

0
16

U zvaničnoj poseti Ratnom vazduhoplovstvu i PVO Vojske Srbije ove nedelje boravi delegacija Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država radi razmene iskustava u oblasti traganja i spasavanja.

Tokom posete razmatraju se ključna pitanja od značaja za bezbednu i efikasnu realizaciju borbenog traganja i spasavanja i mogućnosti za dalju saradnju vazduhoplovnih snaga Republike Srbije i SAD u ovoj oblasti. Slične operativne procedure koriste se i prilikom angažovanja helikoptera u pružanju pomoći civilnom stanovništvu u vanrednim situacijama. Reč je o razmeni iskustava u primeni operativnih procedura u planiranju i izvođenju operacija traganja i spasavanja i upotrebi savremenih uređaja i opreme koji omogućavaju potragu, lociranje i evakuaciju pripadnika oružanih snaga i civila, iz okruženja i s nepristupačnih terena u svim vremenskim i zemljišnim uslovima.

Današnjoj aktivnosti na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici prisustvovali su vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Siniša Radović i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil. Težišne aktivnosti realizuju se na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here