Predstavnici petnaestak udruženja poljoprivrednika sastali su se u Aradcu kako bi analizirali aktuelnu situaciju u poljoprivredi. Poniženi, obespravljeni i pokradeni traže hitno ispunjenje potpisanog sporazuma, isplatu subvencija do 1. septembra, ukidanje naknade za odvodnjavanje i isplatu svih zaostalih dugovanja za suncokret i mehanizaciju.

U Aradcu je održan sastanak poljoprivrednika sa temom „Opstati ili propasti“. Prisutno je bilo 15-ak udruženja, a bilo je reči o svim aktuelnim problemima sa kojima se poljoprivrednici susreću u svojoj proizvodnji, od skupog repromaterijala, preko neizvesne proizvodnje do neracionalnih otkupnih cena, a sve to bez pomoći države. Sastanak je organizovan kako bi se videlo šta dalje pre svega s obzirom na to da su poljoprivredni proizvođači, kako kažu, opljačkani pri prodaji pšenice, ječma i uljane repice. Poljoprivrednu proizvodnju u Banatu, kada su u pitanju stočari, komplikuje afrička kuga svinja. Situacija je prilično ozbiljna, a veterinarstvo je na kolenima.

Poljoprivrednici su sa sastanka zatražili hitno ispunjenje potpisanog sporazuma, isplatu subvencija do 1. septembra, ukidanje naknade za odvodnjavanje i isplatu svih zaostalih dugovanja za suncokret i mehanizaciju. U suprotnom, tražiće kompletnu ostavku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i radikalizovati mere.