Protest radnika EPS-a ispred Poštanske štedionice zbog blokade računa Fonda solidarnosti

0
46

Račun Fonda solidarnosti Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) ostaje u blokadi i posle današnjeg razgovora sa upravom Poštanske štedionice, zbog ćega će se ići u radikalizaciju protesta kojim se traži deblokada računa.

Radnici EPS jutros od 8 časova su protestovali ispred Poštanske stedionice jer je već osam meseci blokiran račun Fonda solidarnosti iz kojeg zaposleni i njihove porodice dobijaju pomoć za lečenje, a trenutno oko 150 radnika čeka na pomoć iz Fonda. Radnici su koristili pištaljke tokom protesta i nosili sindikalne zastave i transparente “Deca su bolesna, odblokirajte račun”, “Ubice naše dece”, “Vratite novac radnika EPS” i “Jednog radnika iz Kostolca već nosite na duši”.

Predstavnici radnika EPS-a su na sastanku sa upravom Poštanske štedionice izneli argumnet da nema pravnih osnova za blokadu računa Fonda solidarnosti, ali da banka i dalje drži račun u blokadi. Sindikat Kolubare će sutra u 10 časova održati sednicu na kojoj će biti razmotreni dalji koraci delovanja, a to će učiniti i sindikati u Termoelektrani Nikola Tesla, Kostolcu i Đerdapu.

“Sigurno se ide u radikalizaciju, samo da vidimo kakva će biti”, izjavio je predsednik Sindikata Kolubare Radosav Krsmanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here