Vučić boravio u zvaničnoj poseti Mađarskoj

0
51

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u zvaničnoj poseti Mađarskoj gde je prisustvovao ceremoniji proslave Dana državnosti Mađarske. Vučić se sastao sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, sa premijerom te zemlje Viktorom Orbanom i sa predsednikom Turske Redžepom Tajip Erdoganom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče u Budimpešti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i tom prilikom poručio da je svaki susret sa njim važan, ali da ovaj ima posebnu simboliku. “Danas je veliki mađarski praznik, Sveti Ištvan, čiji su život, poreklo i istorijska uloga u teškim vremenima vladavine, trajno obeležili ove prostore i postavili temelje mađarske suverenosti, kao i regionalnih prilika. Zato je današnji susret poseban. Hvala Vam, dragi prijatelju Viktore Orban na ovoj velikoj časti i od srca čestitam Vama i bratskom narodu Mađarske ovaj veliki praznik – poručio je Vučić juče na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

Vučić se u Budimpešti sastao i sa predsednikom Turske Redžepom Tajip Erdoganom. “Uvek važan i otvoren razgovor sa Erdoganom o aktuelnim bilateralnim i regionalnim pitanjima. Za nas je bitno da održavamo najbolje moguće odnose sa Turskom, a ovaj sastanak je bio još jedan korak u pravcu jačanja već dobre srpsko-turske saradnje u svim oblastima od obostranog interesa”, napisao je Vučić na Instagram nalogu. Vučić je naveo da je sa turskim predsednikom razgovarao o važnosti očuvanja mira i stabilnosti u regionu, gde Srbija računa na konstruktivan angažman Turske, kao jednog od najuticajnijih međunarodnih faktora u ovom delu sveta.

Tokom posete Mađarskoj Vučić je bodrio sa tribina Ivanu Vuletu koja je u Budimpešti na Svetskom prvenstvu osvojila zlatno odličje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here