Najboljim studentima plaćena stručna praksa u trajanju od 12 meseci u pokrajinskim institucijama

0
26

„Devetnaest najboljih studenata koji su diplomirali na fakultetima sa sedištem u AP Vojvodini u prethodnoj školskoj godini, a koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bez radnog iskustva, dobilo je plaćenu stručnu praksu u pokrajinskim institucijama u trajanju od 12 meseci“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Pokrajinska vlada je za ovu namenu izdvojila 16 miliona dinara. Tokom trajanja stručne prakse stipendisti će dobijati 60.000 dinara mesečno. „Namera Pokrajinske vlade je da studentima koji su završili fakultet sa najvišim prosekom omogućimo stručnu praksu, a nakon toga i radni odnos. Ceneći uspeh koji ste postigli tokom studiranja želimo da stručnu praksu obavite u ustanovama i organizacijama čiji je osnivač Pokrajinska vlada i da, ukoliko budete pokazali rezultate budete i primljeni u stalni radni odnos jer nam trebaju najbolji. Ovo je važna odluka za Pokrajinsku vladu i za vas jer time pokazujemo da postupamo prema kriterijumima i da cenimo trud i zalaganje koje ste postigli tokom studiranja“, istakao je Mirović nakon dodele ugovora.

Mirović je podsetio da je Pokrajinska vlada na prethodna dva konkursa na stručnu praksu primila ukupno 46 najboljih studenata od kojih je dvanaest radno angažovano u pokrajinskim institucijama. U Pokrajinskoj vladi, Kliničkom centru Vojvodine, Turističkoj organizaciji Vojvodine, Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka  Mamuzića, stručnu praksu koja se sprovodi u skladu sa pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja obavljaće diplomci Marko Radić, Teodora Ćato, Tijana Vujić, Milica Trkulja, Ana Cvetković, Mina Tintor, Tina Tešić, Milana Čurčić, Anja Vajagić, Aleksa Mitrović, Sara Kecman, Lana Katić, Katarina Bucu, Stefan Mijatović, Adrijana Varagić, Milan Mirković, Miloš Radovanović, Ana Bagavac i Jana Jovanov.

Prijemu najboljih diplomaca prisustvovao je i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here