Pošta Srbije obeležila jubilej 100 godina PTT muzeja

0
38

Pošta Srbije obeležila je danas veliki jubilej – 100 godina PTT muzeja, otvaranjem prigodne izložbe “Iz prvog u drugi vek” i predstavljanjem emisije prigodnih poštanskih maraka.

Pošta Srbije danas obeležava 100 godina od otvaranja PTT muzeja, a u tu čast otvorena je izložba “Iz prvog u drugi vek” i predstavljana serija prigodnih poštanskih maraka na kojima je Sretenjski orden jer je muzej odlikovan za izuzetan doprinos u čuvanju kulture. Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević rekao je da PTT muzej ima veliki značaj i da je jedan od tri najposećenija tehnička muzeja u Srbiji.

Direktor PTT muzeja Marko Jelić naglasio je da postavka “Iz prvog u drugi vek” pokazuje da Muzej ima ulogu čuvara specifičnog tehničkog nasleđa PTT saobraćaja. Muzej poseduje više zbirki eksponata koje govore o istoriji tehnike i filatelije kao i biblioteku koja poseduje 15.000 stručnih knjiga, rekao je Jelić.

Muzej je svečano otvoren za javnost 1958. godine, a nova stalna postavka otvorena je 2013. Izložba “Iz prvog u drugi vek” daje presek istorije poštanskog saobraćaja i telekomunikacija, i predstavlja eksponate iz muzejskog fonda i privatnih kolekcija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here