Iz Strojica, brdovitog i kamenitog naselja u Šipovu, u Knićanin se pre 70 godina doselila porodica Maksimović. Vredni i pošteni, Milja i Krsto, stvorili su skladan porodični dom pokraj Tise. Sa svojom decom, unucima i praunucima obeležiće ove godine i 70 godina braka.

Knićanin – selo na levoj obali Tise u čijoj se neposrednoj blizini Begej uliva u Tisu, a na samo 5 kilometara od sela Tisa uliva u Dunav – mesto je u koje su se pre 70 godina doselili Krsto i Milica Maksimović. Kamenite predele zamenila je mirna ravnica, koja im je tokom godina prirasla za srce. Prvih godina u selu dobro se sećaju.

Krsto potiče iz velike porodice sa devetoro dece u kojoj je uvek vladala sloga i harmonija. Naučeni su dobroti, poštenju i časti. Ove osobine Krsto i Milja preneli su na svoju decu, unučiće i praunučiće. Preneli su svojoj deci, Nedeljku i Svetlani, i ljubav prema zavičaju.

Ponosni na svoju decu, koja su izrasla u dobre i poštenje ljude, ponosni na vredne i pametne unuke i na najvoljenije praunučiće Milja i Krsto proslaviće ove godine 70 godina skladnog, srećnog i mirnog braka zajedno sa onima koje najviše vole.