Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je jutros, povodom početka nove školske godine, nadograđenu i renoviranu zgradu OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici, u čiju obnovu je uloženo 340.746.000 dinara. Predsednik je takođe u toku dana obišao i OŠ ,,Vuk Karadžić’’ kojoj je uručen uređaj najnovije tehnologije – Huawei IdeaHub table.

Predsednika je u holu škole dočekao školski hor koji su u čast predsednika pripremili kratki dramski i kulturno-umetnički program. Predsednik Vučić poželeo je prvacima OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Batajnici srećan početak nove školske godine i da budu vredni, da nauče mnogo i da postanu ozbiljni, odgovorni i pošteni ljudi. Pored Vučića prisutni su bili i ministarka prosvete Slavića Đukić Dejanović, kao i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Lovćencu kojoj su uručene „Huawei IdeaHub“ table i obratio se đacima i u drugih šest škola koje su, osim ove, dobile table i to u Krupnju, Pančevu, Petrovcu, Varvarinu, Negotinu i Merošini. Huawei IdeaHub tabla je uređaj najnovije tehnologije koji koristi veštačku inteligenciju i najbolji alat za virtualne sastanke i višedimenzionalni video konferencijski sistem. Za tradicionaliste, Huawei IdeaHub tabla može da bude i „obična“ bela školska tablu po kojoj dve osobe istovremeno mogu pisati i crtati uz podršku pametnog prepoznavanja pisanja i crtanja, a automatski identifikuje reči, dijagrame i figure.