Ministar Gašić obišao Policijsku upravu u Pirotu

0
42

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas pripadnike Policijske uprave u Pirotu istakavši da je zadovoljan bezbednosnom situacijom u tom gradu i najavio da će Ministarstvo nastaviti sa ulaganjem u opremu i bolje uslove rada policijskih službenika kako bi još efikasnije obavljali svakodnevne zadatke.

Ministar Gašić je u razgovoru sa rukovodstvom PU Pirot pohvalio rad policijskih službenika koji ulažu maksimalne napore kako bi građani Srbije, kao i strani državljani koji se bilo kojim povodom nađu na teritoriji naše zemlje, bili sigurni i bezbedni. „Bezbednost svih građana Republike Srbije prioritet je u radu Ministarstva unutrašnjih poslova, a policija kontinuirano prati stanje bezbednosti i sprovodi redovne kontrole kretanja i boravka migranata i stalne akcije izmeštanja migranata u prihvatne centre, gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj“, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Gašić naglasio je da policijski službenici efikasno sprovode i akcije suzbijanja krijumčarenja migranata i hapšenja osumnjičenih za izvršenje ovog krivičnog dela, ali i oduzimaju različite vrste oružja koje u tim akcijama pronađu. „O tome svedoči i nedavna akcija pripadnika PU Pirot u kojoj su zaplenili tri automatske puške i dva pištolja i uhapsili četvoricu ilegalnih migranata – državljana Avganistana. Policija će nastaviti odlučnu borbu protiv svih vidova kriminala kako bi bezbednosna situacija bila na još većem nivou“, istakao je ministar Gašić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here