Srbija centar – Predstavljen predlog nove zdravstvene politike Srbije

0
27

Predsednik Resornog odbora stranke Srbija centar za zdravstvo Dragan Delić predstavio je danas “Srčanu knjigu”, predlog nove zdravstvene politike Srbije, napominjući da građani sada godišnje izdvajaju iz svog džepa 980 miliona evra kako bi doplatili za njima neophodne zdravstvene usluge.

Dragan Delić je, na konferenciji za novinare, rekao da Srbija centar predlaže oko 170 konkretnih promena i rešenja za zdravstveni sistem Srbije koji treba napraviti tako da zdravstvena zaštita bude dostupna svakom stanovniku, u svakom trenutku, da ona bude kvalitetna i efikasna. Istakao je da su javni rashodi za zdravstvo u Srbiji u 2019. godini iznosili 353 evra po glavi stanovnika ili sedam puta manje od proseka svih zemalja članica EU, gde su troškovi 2.565 evra.

U „Srčanoj knjiziˮje ukratko predstavljen zdravstveni sistem Republike Srbije, izneta je analiza trenutnog stanja i izložena/obrazložena brojna moguća rešenja i putevi razvoja. Autor, prof. dr Dragan Delić u knjizi iznosi (nedovršeni) spisak 18 glavnih, najtežih, najznačajnijih pojedinačnih problema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here