Zrenjanincima je u subotu, 16. septembra, kod pijace na Bagljašu predstavljen program „Pravac Evropa“. Ukazano je na to koliko je važno da Srbija bude deo Evropske Unije i da ljudi u Zrenjaninu treba da žive a ne da preživljavaju. Sugrađani su im se najviže žalili na zdravstvenu negu, infrastrukturu, plate u gradu….

Predstavnici Stranke slobode i pravde razgovarali su sa sugrađanima o problemima sa kojim se svakodnevno susreću, predstavili svoje viđenje rešenja tih problema i objasnili im šta podrazumeva program „Pravac Evropa“. „Okupili smo se da ljudima približimo kakvi su problemi na lokalu i zašto je dobro da Srbija ima svoje mesto u Evropi“, rekla je predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu Sonja Pernat.

Sugrađani su rado prilazili postavljenim štandovima, interesovali se za program „Pravac Evropa“ i ukazivali na svoje probleme, probleme svojih bližnjih ili komšija za koje vlast ne haje. Slušali su predloge rešenja, iznosili svoje i u konstruktivnom razgovoru stvarali ideje za kvalitetniji život u Zrenjaninu.