Do sutra traje prijava za 10.000 dinara pomoći za decu

0
15

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da se sutra završava prijava za jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara za svako dete u Srbiji starosti do 16 godina.

Mali je rekao da je to rok do kojeg roditelji i staratelji dece mogu da se prijave za ovu novčanu podršku, dodajući da isplata počinje 25. septembra. Prijava se odvija putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, a podnosilac prijave unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da bude uplaćen novac. Potpredsednik Vlade je preneo podatak da se u prethodnih mesec dana, od 20. avgusta – od kada traje prijavljivanje, na listi za isplatu do sada našlo 1.026.901 dete.

Prema njegovim rečima, računajući i decu iz hraniteljskih i socijalno ugroženih porodica, koja su automatski prijavljena, i to njih 67.162, to znači da je do sada prijavljeno ukupno 1.094.063 dece, a da pravo na pomoć ostvaruje ukupno 1.190.000. Rebalansom budžeta opredelili smo za ovu pomoć 11,9 milijardi dinara ili približno 100 miliona evra. U svakoj krizi uloga države je da pokaže snagu i podrži svoje građane, naročito najosetljivije kategorije kao što su deca, rekao je on. Mali je podsetio na to da se ova pomoć može dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, a rođeno je 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here