Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove u okviru kompleksa Centra za sport Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja – Đačkog igrališta u Novom Sadu a za ove namene Pokrajinska vlada opredelila 114,5 miliona dinara.

U okviru kompleksa Centra za sport fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu Pokrajinska vlada izdvojila je značajna sredstva  za rekonstrukciju otvorenog fudbalskog terena, postavljanje veštačke trave i rasvete, nabavku opreme, zamenu 500 stolica, kao i za sanaciju svlačionica i betonskog terena. Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je u  toku najveća i najsveobuhvatnija rekonstrukcija Đačkog igrališta koje je izgrađeno još tridesetih godina  i koje ima veliku tradiciju u Novom Sadu.

Mirović je ovom prilikom najavio da će novi objekat Studentskog kulturnog centra biti u funkciji u naredna dva do tri meseca.„U univerzitetskom kampusu do kraja godine počeće i radovi na izgradnji studentskog restorana, a u pripremi je i projektna dokumentacija za Naučno-tehnološki park 2. Ulažemo u Univerzitet jer želimo da podignemo standard zaposlenih i kvalitet nastave“, naveo je Mirović i  podsetio na to da je Pokrajinska vlada finansirala i rekonstrukciju atletske staze ukupne površine 5.699 kvadratnih metara sa četiri trake za trčanje, čime su stvoreni  kvalitetniji uslovi za realizaciju nastavnog procesa i takmičenja i za bavljenje sportom.U rekonstrukciju i opremanje Đačkog igrališta uloženo je preko148 miliona dinara, izjavio  je dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Nebojša Maksimović i istakao da od osamdesetih godina nije bilo većih ulaganja.

Obilasku radova je prisustvovao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.