Ministar Vučević na svečanosti polaganja zakletve u Valjevu

0
41

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas svečanosti polaganja zakletve u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu.

Zakletvu su u Valjevu položili kadeti 148. klase Vojne akademije i 15. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, slušaoci vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire generacije „septembar 2023“, učenici 51. klase Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2023“. Čestitajući prisutnima na položenoj zakletvi, ministar Vučević istakao je da se mnogi s nostalgijom prisećaju sličnih svečanosti na kojima su položili zakletvu i da nema ponosnijeg bića od čoveka koji se zavetuje svojoj otadžbini i od roditelja koji posmatra svoje dete kako svakom rečju izgovorene zakletve sve više postaje čovek.

Ministar odbrane poručio je kadetima 15. klase Medicinskog fakulteta VMA da čuvaju zdravlje ne samo naše vojske, nego i naše nacije, našeg naroda i cele države, jer nema zdrave vojske bez zdravog naroda te izrazio sigurnost da će oni biti na visini poziva koji su odabrali kao životnu misiju. On je izrazio želju da u Srbiji uvek vlada mir i da zakletva ostane lepa uspomena i sveta obaveza koja tek krasi vrline, bez neophodnosti da ih isproba i angažuje. Takođe, ministar odbrane izrazio je i uverenje da državno rukovodstvo naše države, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, vodi mudru politiku kojom učvršćuje mir i čuva stabilnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here