Prvo izvlačenje u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi” 14. oktobra

0
32

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će u subotu, 14. oktobra, biti održano prvo izvlačenje dobitnika stanova u okviru drugog kruga nagradne igre „Uzmi račun i pobedi”.

Ministar Mali je rekao da je nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ pokazala veoma dobre rezultate, jer se veliki broj građana odlučio da u njoj učestvuje, navodeći da se više od milion građana prijavilo u aplikaciji i poslalo više od 217 miliona računa. On je napomenuo da u nagradnoj igri učestvuju svi računi, kako oni iz prvog kruga, tako i oni poslati nakon toga, iznevši podatak da se oko 800.000 računa u proseku šalje svaki dan.

Drugi krug kreće 14. oktobra, kada imamo prvo izvlačenje, nakon toga biće još četiri. Poslednje izvlačenje biće u subotu, 11. novembra, kada ćemo izvući dobitnike poslednja dva stana u Beogradu, precizirao je potpredsednik Vlade. Prema njegovim rečima, ovim pokazujemo koliko je važno da se zajedno borimo protiv sive ekonomije i da se putem sistema e-faktura i e-fiskalizacije, koje smo uspešno uveli, zalažemo za bolje i uređenije javne finansije. Mali je ocenio da je ova nagradna igra značajna i za fiskalni sistem Srbije, budući da što su nam uređenije finansije, to nam je budžet veći i imamo više novca za povećanje plata i penzija, za jednokratna davanja i za izgradnju auto-puteva, bolnica, škola.

Veoma je važan podatak da je ukupan promet sa svih računa koji su do sada poslati oko 226 milijardi dinara, a da je prosečan iznos po računu 1.046 dinara, naglasio je on i dodao da ukupan porez na računima koji su do sada prikupljeni preko igre iznosi 32 milijarde dinara. Najvažnije je to što je postignut uspeh u podizanju svesti građana da je bitno uzeti fiskalni račun od prodavca, naglasio je Mali i napomenuo da je usvojena Strategija za borbu protiv sive ekonomije od 2023. do 2025. godine, da imamo rekordan broj zaposlenih i da borba na tržištu rada protiv sive ekonomije daje efekte.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here