Komemoracija Jagošu Markoviću u Narodnom pozorištu

0
207

U Velikoj sali Narodnog pozorišta u Beogradu, održana je komemoracija povodom smrti reditelja Jagoša Markovića. „Bio je Mocart po talentu“ i „sinonim za pozorište“, rekle su njegove kolege i prijatelji, odajući poštu poznatom reditelju.

Reditelj Jagoš Marković preminuo je u 58. godini života. Imao je više nagrada nego godina. Komemoracija povodom njegove smrti održana je u Velikoj sali Narodnog pozorišta. Pored članova porodice, komemoraciji je prisustvovao veliki broj kolega i poštovalaca dela reditelja. Glumci Vesna Trivalić, Svetlana Ceca Bojković, Vanja Ejdus, Radoslav Zelenović, Jug Radivojević, Milena Vasić i drugi. Posle minuta ćutanja skupu se obratio Svetislav Goncić, direktor Narodnog pozorišta i istakao da ne može da veruje da nema Jagoša koji je svojim talentom osvojio pozorište i iznenada otišao.

„Bio je Mocart po talentu koji je imao, ali je bio i Cezar po svim pozorištima koje je osvojio. Za Jagoša je pozorište bilo strast, do poslednjeg atoma snage, do poslednjeg daha. Jagoševa umetnička duša sada je deo svih nas. Ovde, u svom Narodnom pozorištu, Jagoš Marković će postojati večno“, istakao je Svetislav Goncić.

Direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković Manojlović istakla je da je Marković bio „jedinstven, pun života i entuzijazma“.

Za Dušana Kovaćevića  Jagoš je bio sinonim za pozorište. „Bio je čudo od dara koji se retko pojavljuje, a ostaje zauvek. Na vest o njegovoj smrti pomislio sam da je to nemoguće, da je to samo pozorišna iluzija“, rekao je Dušan Kovačević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here