Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić održao je danas sastanak sa ministrom za Evropu u Ministarstvu inostranih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Leom Dokertijem.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas državnog ministra za Evropu u Ministarstvu inostranih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Lea Dokertija. Sagovornici su naglasili važnost daljeg jačanja dijaloga na visokom i najvišem nivou i saglasili se u oceni da postoji prostor za unapređenje saradnje u različitim oblastima, a posebno u ekonomiji, energetici i digitalizaciji.

Dačić je informisao britansku stranu o poslednjim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i neophodnosti da se zaštiti srpsko stanovništvo, uz izražavanje spremnosti naše strane da uloži napore u cilju deeskalacije tenzija. On je iskazao posvećenost Srbije razvoju regionalne saradnje i dodao da očuvanje mira i stabilnosti ostaje jedan od naših osnovnih prioriteta. Sagovornici su zaključili da je konstruktivan nastavak dijaloga između Beograda i Prištine ključ za regionalnu stabilnost i bezbednost.