Direktorka “Ribnikara” podnela ostavku, Savet roditelja kaže – nije se snašla

0
69

V.d. direktorka Osnovne ogledne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, u kojoj se 3. maja dogodilo masovno ubistvo kada je učenik K. K. ubio devetoro svojih drugara i školskog čuvara, podnela je ostavku na funkciju vršioca dužnosti direktora ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Pošto je posle vanrednog inspekcijskog pregleda razrešena dugogodišnja direktorka Osnovne ogledne škole “Vladislav Ribnikar” Snežana Knežević, na mesto vršioca dužnosti direktora postavljena je Anđela Petrović, učiteljica sa dvodecenijskim stažom u obrazovanju. Mandat vršioca dužnosti traje najduže šest meseci i u tom roku treba da bude izabran novi direktor škole, međutim Petrović je odlučila da se povuče sa ovog mesta pre isteka roka. Petrović je za portal Nova.rs potvrdila da je podnela lični zahtev za rašrešenje na mesto v. d direktora.

“Prethodna tri meseca sam se istinski trudila da maksimalno profesionalno obavljam svoj posao, nesebično se dajući i angažujući da rešim sva važna pitanja vezana za školu. Za dalje nemam snage. Zahvalna sam Ministarstvu na ukazanom poverenju. Iz ličnih razloga čvrsto stojim iza svoje odluke, koju mi nije bilo lako da donesem. Dobro sam razmislila pre saopštenja”, istakla je Petrović.

Predsednik Saveta roditelja Osnovne ogledne škole “Vladislav Ribnikar” Igor Đorđević navodi da je Petrović podnela ostavku jer se, kako smatra, nije snašla na ovoj poziciji.

Prema njegovim rečima, ona nije reagovala kao neko ko treba da zaštiti školu, već je štitila interese Vlade. Dodaje da je Savet roditelja insistirao da se za novog v. d. direktora, odnosno za trajnog direktora škole postavi neko iz kolektiva te ustanove.

“Za to imamo potpunu podršku kolektiva, istog smo razmišljanja i mislim da kolektiv škole, ne mešajući se od strane roditelja, već ima kandidata i da je kolektiv već saopštio Vladi. Mi smo rekli učiteljima i nastavnicima da koga god budu izabrali, imaće našu stopostotnu podršku. Smatramo da smo u celoj ovoj tragičnoj situaciji, najmanje pitali kako je ljudima koji rade tamo. Očekujemo razrešenje Petrović i odmah postavljanje novog. Nadamo se da će Vlada ispoštovati kolektiv škole koji je insistirao na kandidatu među njima. Tačno je da tada, kada je birana Petrović, nije bilo kandidata u kolektivu zato što je kolektiv dao podršku prethodnoj direktorki Knežević, ali sada je drugačija situacija“, zaključuje Đorđević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here