Svečano otvorena „ePolicijska stanica“ u Beogradu na vodi

0
47

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić i direktor Policije Dubaija general-potpukovnik Abdulah Kalif Al Mari svečano su otvorili „ePolicijsku stanicu“ u Beogradu na vodi, najsavremeniju policijsku stanicu koja će pružati usluge građanima bez prisustva policijskih službenika, a koja će u narednom periodu biti puštena u rad.

Dve delegacije obišle su i renovirane prostorije Policijske stanice Savski venac u kojoj se, između ostalog, nalaze i kancelarije službenika koji će pružati podršku u radu „ePolicijske stanice“. Gašić je iskazao zahvalnost Ujedinjenim Arapskim Emiratima na ekspertizi i svesrdnoj podršci u realizaciji ovog projekta, naglasivši da je ponosan na to što će Beograd, po ugledu na Dubai, dobiti jednu od najmodernijih policijskih stanica, koja će nesumnjivo olakšati građanima pristup pojedinim policijskim uslugama.

ePolicijska stanica je bila naša zajednička želja da saradnju unapredimo i kroz ovaj projekat. Beograd i Srbija zaslužuju ovakve moderne policijske stanice koje će brzo i efikasno pružati raznovrsne usluge našim građanima i učiniti policiju još efikasnijom, naglasio je Gašić. Ministar je dodao da je ovaj zajednički projekat pokazatelj bliskih partnerskih odnosa Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, istakavši da je saradnja sa Policijom Dubaija, kao važnim strateškim partnerom, rezultat dobrih veza koje su uspostavila dva predsednika – Aleksandar Vučić i šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjan.

Al Mari je naglasio da su „ePolicijske stanice“ u Dubaiju ostvarile izvanredan uspeh, jer građanima danonoćno, na više različitih jezika, pružaju brze i efikasne bezbednosne i društvene usluge.

Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovaj projekat preneli naša znanja i najbolju praksu kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Želja nam je da pomognemo našim srpskim partnerima da se što više policijskih stanica u Srbiji transformiše na ovaj način, jer će u velikoj meri poboljšati živote građana, istakao je Al Mari.

Gašić i Al Mari najavili su se da će dve policije nastaviti saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, u cilju dobrobiti građana Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here