Kancelarija za KiM – Na severu Kosova i Metohije nastavljena prekomerna demonstracija sile

0
35

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je jutros na severu Kosova i Metohije nastavljena brutalna i prekomerna demonstracija sile od strane Kurtija i njegovih specijalaca, koji su do zuba naoružani nasilno upali u KBC Kosovska Mitrovica, ali u još nekoliko privatnih objekata na severu.

Oni su u naletu terora polomili vrata na ulazu u Kliničko- bolnički centar, pretresali pojedine prostorije i do zuba naoružani marširali kroz ovu centralnu srpsku zdravstvenu ustanovu na Kosmetu, iako im je rukovodstvo prenelo da nema potrebe za demonstracijom sile i da mogu da pogledaju šta ih zanima. U ovoj akciji učestvovalo je oko 15 oklopnih vozila Rosu, a celu akciju sa strane su bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa. Ova akcija izazvala je dodatni šok i strah kako pacijenata, tako i zaposlenih, a Kurtijevi policajci izabrali su za svoju demonstraciju sile i patroliranje oklopnih vozila namerno vreme kada zaposleni odlaze na posao, a deca idu u škole i vrtiće kako bi dodatno uneli nemir u srpsku zajednicu. U posebno teškom stanju šoka nalazi sa 100 najtežih bolesnika sa i internog odeljenja KBC, koji su svedočili ovoj brutalnoj i nenajavljenoj akciji, kao i deca srednje medicinske škole, koja u ovo vreme dolaze na praksu u bolnicu.

Jasno je da Kurti sa svojom policijom koristi događaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu Kosmeta.

Ova akcija izvedena je sa jasnim ciljem da na severu Kosova i Metohije nema mira, niti da srpska zajednica može da živi normalno, leči se bez straha od upada naoružanih falangi, vodi decu u vrtiće i škole, dodaje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here