NTC kviz u Zrenjaninu – pobedu odnela OŠ ,,Đura Jakšić’’

0
56

Prof. dr Ranko Rajović održao je predavanje roditeljima, učenicima i učiteljima u okviru NTC programa, a nakon toga održan je i NTC kviz u kojem su učešće uzele četiri zrenjaninske osnovne škole. Pobedu je odnela OŠ ,,Đura Jakšić’’.

Prof. dr Ranko Rajović, specijalista je interne medicine, oblast neuroendokrinologija. Magistar je neurofiziologije, a doktorirao je i fiziologiju sporta. Autor je NTC programa učenja koji se sprovodi u 17 država Evrope, a u 7 je akreditovan od strane ministarstva obrazovanja. U okviru NTC programa održano je predavanje u Zrenjaninu, a uoči predavanja prof. Rajović rekao je da će svima dati isti savet, a to je da bi trebalo vratiti osmeh u školu i približiti gradivo na što jednostavniji način.

Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za decu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti. Kviz koji je održan u Kulturnom centru Zrenjanina imao je za cilj da podstakne učesnike na razmišljanje, kreativnost, timski rad i na povezivanje informacija.

Učešće su uzeli đaci zrenjaninskih osnovnih škola Jovan Jovanović Zmaj, Žarko Zrenjanin, Vuk Karadžić i Đura Jakšić.

Treće mesto osvojila je OŠ ,,Žarko Zrenjanin’’, a četvrto OŠ ,,Vuk Karadžić’’.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here