Vučić se sastao sa predsednikom Parlamenta Republike Irak

0
61

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Parlamenta Republike Irak Muhameda Rikana El Halbusija i istakao da naše dve zemlje vezuje dugo i iskreno prijateljstvo, na osnovu kojeg Srbija želi da sa Irakom razvija svestranu saradnju.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost prijateljskom Iraku na principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, na šta je predsednik parlamenta El Halbusi naglasio da Irak ostaje dosledan tom stavu. Sagovornici su, takođe, razgovarali o unapređenju ekonomske saradnje, kao i mogućnostima za partnerstva u različitim oblastima, poput poljoprivrede i namenske industrije, a gost iz Iraka je uputio poziv srpskim kompanijama da uzmu učešće u izgradnji iračke infrastrukture, za koju zemlja izdvaja značajna sredstva.

Predsednik iračkog Parlamenta El Halbusi je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika Rašida. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je uputio poziv predsedniku Rašidu da poseti Srbiju. Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim pitanjima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here