Protest ekoloških aktivista – Obustaviti sve radove na Kablaru

0
54

Ekološki aktivisti su na protestu ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu poručili da neće odustati od zahteva za obustavljanje građevinskih radova na planini Kablar kod Čačka i za utvrđivanje odgovornosti za privođenje i maltretiranje trojice aktivista prlikom prošlonedeljne posete premijerke Srbije gradilištu.

Aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) organizovali su petočasovnu blokadu dela ulice Kneza Miloša. Oni su između dva semafora vezali platnene banere sa natpisima „Profit je privremen, Kablar je večan“, „Znamo da ne damo“ i „Čuvari Kablara“ . Povod za protest i blokadu dela ulice je bilo hapšenje ekoloških aktivista 4. oktobra, dok su se na planini Kablar protivili početku izgradnje staklenog vidikovca, koji je zvanično otvorila premijerka Srbije Ana Brnabić.

Okupljeni su držali zastave i oznake ekoloških udruženja, odeveni u majice s natpisima „Ne damo Jadar“ i „Suvoborska greda“, a podržali su ih i predstavnici Ekološkog ustanka, Demokratske stranke i pokreta Dveri. Među tranasparentima kojima se poziva na očuvanje životne sredine i prirodnih bogatstva je i: „Ako nema pravde za narod, neka nema mira za vlast“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here