Pokret Uvek za Srbiju – Vučić vodi Srbiju u propast

0
426

Pokret Uvek za Srbiju, bivše ministarke Zorane Mihajlović, u saopštenju najoštrije osuđuje javne nastupe predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je najodgovorniji za sva tragična dešavanja na severu Kosova, kada danas poziva Srbe da izađu sa inicijativom za što bržom organizacijom izbornog procesa.

U saopštenju se ukazuje da poslednji potezi aktuelnog predsednika, više ne mogu da se nazovu vođenjem politike, već potezima koji vode u propast, ne samo Srbiju, već i čitav region Zapadnog Balkana. Pokret Uvek za Srbiju podseća da je upravo predsednik Srbije naterao Srbe na severu Kosova i Metohije da napuste institucije, potom da bojkotuju izbore, organizuju proteste u kojima su povređeni vojnici Kfora i amputirane noge dvojici madjarskih vojnika.  Sve je to posledica nekontrolisanog i promenljivog ponašanja predsednika Srbije, napominje se u saopštenju i dodaje da je „molba“ predsednika Srbije najgori vid licemerja, i ponovo beg od sopstvene odgovornosti.

„Pokret Uvek za Srbiju ponovo podseća da je Vučić taj koji je doneo odluku da Srbi napuste institucije na Severu i tako napravio vakum koji je Kurti popunio Albancima. Na taj način je direktno uzrokovao nestabilnost celog regiona“, tvrdi se u saopštenju Pokreta. Prema saopštenju, „Vučić je kriv isto koliko i Kurti, za poslednjih godinu dana nemira i nasilja“. „Vučić podržava kriminalca i teroristu Milana Radojičića i ne samo to, omogućava mu da bude na slobodi, umesto da bude izručen istražnim organima u Prištini“, stav je pokreta Uvek za Srbiju.

Srbija mora pod hitno da se vrati dijalogu sa Kosovom, da završi i potpiše ono što Briselski sporazum predviđa kao „Krajnji pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa“, navodi se u saopštenju. „Vučić je svojim greškama, zaključno sa terorističkim napadom u Banjskoj, snizio kredibilitet Srbije i svako dalje gubljenje vremena bi dovelo do sve teže situacije za Srbe na Kosovu“, zaključuje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here