Crveni krst Zrenjanin na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva – Bez solidarnosti se ne može

0
27

Crveni krst je u proteklom periodu brojnim akcijama obeležio mesec solidarnosti, a danas je obeležio i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva.

17. oktobra, na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva Crveni krst Zrenjanin organizovao je podelu namirnica socijalno ugroženim sugrađanima. Donator namirnica je Carska bašta, a u Crvenom krstu se nadaju da će ova akcija privući još donatora velikog srca koji će se uključiti u trenutne, ali i buduće akcije kako bi olakšali borbu sa nemaštinom svojim sugrađanima.

RZS je objavio i da je prag rizika od siromaštva za domaćinstvo s dvoje odraslih i jednim detetom mlađim od 14 godina iznosio je 47.715 dinara, dok je za četvoročlano domaćinstvo s dvoje odraslih i dvoje dece mlađe od 14 godina iznosio 55.668 dinara.

Lica staraosti 65 i više godina bila su najviše izložena riziku od siromaštva, tačnije 22,6 odsto, a zatim i lica starosti od 55 do 64 godine i to 21,6 odsto. Najnižu stopu rizika od siromaštva imala su lica starosti od 25 do 54 godine, a taj procenat iznosi 17,9 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here