Lazović – Aktivisti sa Savskog nasipa zaslužuju pohvalu, a ne hapšenje i represiju policije

0
45

Zeleno-levi front osudio je jutrošnje privođenje aktivista na Novom Beogradu koji su kako se navodi, sprečavali tešku mašineriju da ošteti Savski nasip.

Šef poslanika Zeleno-levog fronta u Skupštini Srbije Radomir Lazović ocenio je da su aktivisti Branko Tomić i Bata Radović, koji su u međuvremenu pušteni na slobodu, “zaslužili pohvale a ne hapšenje i represiju policije jer su branili zakone ove države i javni interes”. “Pokušali su da zajedno sa lokalnim aktivistima spreče da velike mašine koje su teške nekoliko desetina tona, pređu preko Savskog nasipa i time ga dodatno ugroze. Mi smo prvi za sklanjanje splavova sa obale Save, želimo da ona pripada svim građanima, ali to se mora uraditi po zakonu i po propisima”, naveo je Lazović.

Dodao je da je Savski nasip na Novom Beogradu “godinama na udaru nelegalne gradnje i bahate okupacije obale” i da građani zbog toga “konstantno strahuju od posledica koje mogu nastati prilikom većeg rasta vodostaja reke Save”. “Neophodno je sačuvati nasip, ne dozvoliti njegovo ugrožavanje, jer je on na mnogo mesta već izbušen izgradnjom nelegalnih instalacija za te iste splavove koji se sada uklanjaju. Aktivisti sa Savskog nasipa zaslužuju pohvalu, a ne hapšenje i represiju policije. Zato sam otišao da im pružim podršku ispred policijske stanice”, naveo je šef poslanika Zeleno-levog fronta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here