Podignuta optužnica protiv U.B. za masakr u Mladenovcu

0
41

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je danas optužnicu protiv U. B, kojem se na teret stavlja da je 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje, pucajući iz automatske puške i pištolja, ubio devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, i pokušao da ubije još 20 ljudi, od kojih je ranio 12.

S obzirom na to da U. B. u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora već je najveća moguća kazna 20 godina, što je tužilaštvo predložilo u optužnici, objavljeno je na sajtu tužilaštva.

U saopštenju se navodi da se, pored U. B, na optužnici nalaze i njegov otac, ujak i brat od ujaka iz Kragujevca. Optužnicom se U. B.  tereti za krivična dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Njegovom ocu se stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti. Ujak i brat od ujaka su optuženi za krivično delo nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Optužnica je predata Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju sa predlogom da se optuženima produži pritvor.

Tužilašto je predložilo i da se njegov otac osudi na kaznu zatvora od 20 godina, dok je za ostala dva lica predložena kazna zatvora od po šest godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here