Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković je povodom obeležavanja 79. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, rekao da Srbija kroz obeležavanje ovog dana potvrđuje svoju istorijsku opredeljenost da bude na pravoj strani koja se bori protiv nepravde.

Danas kada  Begrad proslavlja 79. godišnjicu oslobođenja od nacističkog i fašističkog okupatora u II svetskom ratu ministar Selaković je rekao da se sećamo hrabrih boraca narodno oslobodilačke vojske i crvene armije koji su združenim snagama posle 4 godine okupacije čitavoj našoj zemlji označili početak slobode.

Selaković  je naveo da je Vlada Srbije danas donela odluke o formiranju upravljačkog odbora i odbora koji izvršava odluke upravljačkog odbora za izgradnju memorijalnog centra Jasenovac u Donjoj Gradini u Republici Srpskoj i u Beogradu.

Vence na Groblju osblobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu položili su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda i predstavnici ambasada Ruske Federacije, Belorusije, Azerbejdžana i Kazahstana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here